Een ontwerp voor een masterbedroom met badkamer en-suite, die ik zelf ook uitgevoerd heb. Dat is handig, want tijdens de uitvoering kan ik de verhoudingen goed bepalen en tot in de puntjes de details afwerken

Door de muur/kastenwand weg te breken is er eigenlijk een en-suite situatie gecreëerd. Dit was mogelijk aangezien er meerdere badkamers in de woning aanwezig zijn. Door de nieuwe situatie is meteen de aangrenzende slaapkamer aangepakt en voorzien van een walnoten vloer, net zoals op de begane grond. Vanwege het drukke lijnenspel van de wanden en het plafond is er in de badkamer voor wit gekozen met een Breccia Sarda marmeren vloer.

Het strakke architechtonische karakter van de woning heeft mij verder doen kiezen voor een dressoir van USM. Beide stammen uit dezelfde periode (jaren ’70) en zien er even tijdloos uit. USM is een modulair kastensysteem ontworpen door architect Fritz Haller. De USM kasten zijn opgenomen in de vaste collectie van het MoMA in New York en worden nog steeds naar het originele ontwerp geproduceerd.

Een nieuw verlichtingsplan zorgt voor de juiste sfeer en functionaliteit. De wandlampjes bij de traptrede gaan bijvoorbeeld aan door middel van een sensor. De spots zijn gepaard geplaatst wat voor rust zorgt.

De nieuwe situatie heeft veel weg van een luxe hotelsuite, waar nu het hele jaar gebruik van kan worden gemaakt. Eindresultaat: een tevreden klant!