Dit is het tweede en grootste appartement in de serie van drie appartementen die ik ontwierp en vervolgens renoveerde voor een vastgoedonderneming. Zo’n 150 m2, bestaande uit twee verdiepingen.

Masterbedroom met badkamer en-suite Op de bovenetage is een tweede badkamer gerealiseerd, zodat beneden ‘de masterbedroom’ met een badkamer ensuite gemaakt kon worden. Dit is echt een ruime kamer geworden met een luxe uitstraling. 

Gietvloer Over de gehele benedenverdieping is een gietvloer aangebracht. Ondanks dat het plafond iets lager is dan gebruikelijk, is het door deze vloer en de ramenpartij, een bijzonder licht appartement geworden.

Verlichting Juist omdat het plafond lager is heb ik inbouwspots aangebracht met een verdiepte lichtbron, waarbij je meestal niet direct in de lichtbron kan kijken. Deze spots dragen bij aan het ruimtelijke effect. Verder zijn boven het kookeiland decoratieve opbouwspots geplaatst. Ik heb hier voor een grotere maat spots gekozen. Door de omvang van de gehele ruimte komen deze namelijk goed tot hun recht. 

Sfeer bepalende details Leuke details in dit huis zijn de ronde erker, de wenteltrap en het inpandige balkon. Vooral de strakke, aparte vormen in de woonkamer geven het appartement een eigen sfeer.