Voor een vastgoedonderneming maakte ik de interieur ontwerpen voor drie verouderde verhuur appartementen. Samen met een onderaannemer, waar ik regelmatig mee werk, realiseerde ik de ontwerpen ook. Op deze manier wist mijn klant dat het ontwerp tot in detail correct uitgevoerd zou worden en eventuele onvoorziene zaken snel, vakkundig en kostefficiënt opgelost.

De foto’s hieronder geven een impressie van het eerste appartement, dat op de dag van oplevering al betrokken werd door een nieuwe huurder.

In mijn ontwerp ben ik uitgegaan van een zo ruimtelijk mogelijk indeling van de beschikbare 75m2. Dit heb ik onder andere gedaan door de dakconstructie zichtbaar te maken en de muren van de bad- en slaapkamer naar het dak door te trekken.

De bestaande vliering was niet functioneel te maken en nam alleen maar ruimte in beslag. Door deze te verwijderen werd ook de balkenconstructie zichtbaar. De stoere opbouwspots lichten deze mooi uit, waardoor het geheel tot zijn recht komt en een ruimtelijk indruk maakt.

De wanden van de bad- en slaapkamer heb ik door getrokken tot het dakbeschot en deze opnieuw afgetimmerd met extra brede kraaldelen. Dit zijn houten planken met decoratieve ronding die het geheel een authentiek karakter geven.

Ook het plaatsen van een kookeiland zorgt voor een ruimtelijk effect, omdat je er makkelijk overheen kijkt. Het kookeiland maakt het, op één kast na, verder ook niet nodig kasten tegen de wanden te plaatsen. Het strakke moderne eiland geeft een mooi contrast tussen oud en nieuw. Een ontwerpelement die ik zelf nog altijd erg sterk en eigentijds vind.