Sequi

Voor een muurschildering op een schouw was de briefing van de klant: “wij vinden een patroon zoals Louis Vuitton wel leuk”. Mijn inspiratie voor deze opdracht komt dan ook uit twee Louis Vuitton prints. Enerzijds het bekende traditioneel/ritmische patroon en anderzijds de moderne variant van Marc Jacobs.

Aan de hand van deze prints heb ik een patroon ontworpen. De initialen van de opdrachtgevers heb ik daarbij als onderwerp gekozen. De letter ‘T’ en de letter ‘Y’. Het patroon is zo een combinatie van deze letters geworden oftewel een soort logo.

Na een aantal schetsontwerpen heb ik uiteindelijk zelf met verf de initialen (het logo) geschilderd om een spontaner effect te krijgen. Vervolgens heb ik dit uitgewerkt in een aantal ritmische patronen. Daarbij heb ik gespeeld met verschillende maten en afstanden van de logo’s ten opzichte van elkaar.

Omdat deze muurschildering voor een schouw is, heb ik bij nader inzien besloten om het ontwerp aan te passen en verschillende maten en kleuren van het patroon te gebruiken. Zo ontstaat ook enigszins het gevoel dat de schouw van marmer is, wat wel zo toepasselijk is. Resultaat een zeer tevreden klant!