Oude situatie

Mijn opdrachtgevers hadden na het plaatsen van een dakkapel een paar jaar geleden, niets meer aan deze zolderverdieping gedaan. De tijd was gekomen deze ruimte  grondig aan te pakken en om te toveren naar master bedroom.

Aangezien een druk gezin met drie jonge kinderen wel wat extra ruimte en ontspanning kan gebruiken, heb ik voorgesteld om deze verdieping als het ware een tweede functie te geven. Die van thuisbioscoop. Zo kunnen de ouders zich terugtrekken om te genieten van een goede film. Of de kinderen kunnen hier videogamen, zodat ze juist beneden niet in de herrie zitten.

De gordijnen dragen bij aan het bioscoopeffect. Deze zorgen voor rust en warmte en dempen tegelijkertijd de akoestiek. Ook laten ze de ruimte hoger lijken door de verticale lijnen van de plooien.

Achter de gordijnen is heel praktisch veel opbergruimte gerealiseerd. Uit het oog, uit het zicht. Tot slot is er naast de verdiepte plafondspots een lichtkoof geplaatst, wat mooi diffuus licht geeft. Zeker weer een geslaagd project!