Design garage voor oldtimer

En nieuwe badkamer in een herenhuis uit 1900 in Leiden.

Aangezien het pand lang en smal is, was het erg prettig om meer lichtinval te creëren. Dit heb ik uiteindelijk kunnen realiseren door een naast gelegen overloop bij de badkamer te betrekken. Op deze manier wordt deze ruimte ook een stuk beter benut.

Verder heb ik de oude doorgang naar de badkamer dicht gemaakt en de doorgang naar de overloop verbreed met ‘antieke’ openslaande deuren. Deze deuren geven door hun breedte en het glas meer licht en een ruimtelijker gevoel.

De overloop was in het verleden op de begane grond een patio welke in de loop der jaren is dicht gebouwd om meer woonoppervlakte te creëren. Mede hierdoor is het plafond van de overloop erg laag. Om het plafond te verhogen heb ik het stucwerk verwijdert tot op de balkenlaag, vervolgens hier tussen geisoleerd en afgetimmerd met kraaldelen. Omdat plafondverlichting hier niet wenselijk is heb ik halogeen wand-verlichting aangebracht, deze versterkt de sfeer. Ook het vrijstaande bad komt in deze ruimte goed tot zijn recht.

In het andere gedeelte van de ‘oude’ badkamer is de douche, wasbak en het toilet geplaatst. Voor de vloer en wanden is marmer gebruikt. Een leuk detail hierbij is dat ik het marmer in een L-vorm heb laten ‘meelopen’ met de L-vormige ruimte. Ook de aangebrachte lichtkoof benadrukt deze L-vorm van bovenaf en zorgt voor mooi diffuus licht.

Zowel de klant als ikzelf zijn erg tevreden met het eind resultaat!