Voor een prachtig herenhuis in Zeist werd ik gevraagd een ontwerp te maken voor de zolderetage. De verdieping waar de eigenaren de master bedroom wilden maken.

Vanwege het schuine dak, was de grootste ontwerpuitdaging het realiseren van voldoende bergruimte. De oplossing bleek een open kast in het midden van de ruimte. Niet als een room divider, die ruimte juist in twee├źn zou splitsen, maar in de lengterichting. Door op de kopse kant een spiegel te plaatsen, wordt de kast in eerste instantie aan het zicht onttrokken.

Karakter woning in ontwerp verwerkt Voor mijn ontwerpen ben ik altijd opzoek naar interessante of leuke kenmerken die het karakter van het pand of de eigenaar kunnen versterken. Bij deze opdracht heb ik dat op twee manieren toegepast.

In de badkamer heb ik gekozen voor een terrazzo vloer, net zoals in de hal op de begane grond. En voor verlichting bij het bed heb ik koperen hanglampen voorgesteld. De eerste eigenaar bleek rond 1900 een verdienstelijk kopersmid te zijn. Dit staat omschreven in een geschiedkundig boekje over de straat met zijn bijzondere woningen.

Door in de badkamer verder de nieuwe Allure brillant lijn van Grohe voor te stellen, is hier een spannend contrast ontstaan tussen oud en modern.

Realisatie Meestal huren opdrachtgevers mij ook in voor de uitvoering van het ontwerp. Helaas was het deze keer door de grote afstand niet mogelijk. Ik had het graag gerealiseerd.